top of page

Blog

Search4 ขั้นตอนการเลือกบราตัวแรกให้ลูกสาวเพื่อสนับสนุนการเติบโตอย่างมั่นใจและนับถือตนเองในเชิงบวก

คุณแม่คะสังเกตุมั้ยว่าลูกสาวของคุณเริ่มโตขึ้นแล้ว


ในช่วงอายุระหว่างอายุ 8-14 ปี เป็นช่วงเวลาแห่งการเปลี่ยนแปลงรูปร่างของเด็กผู้หญิงที่กำลังจะเข้าสู่วัยรุ่นอย่างเต็มตัวถึงเวลาแล้วที่คุณแม่ต้องเริ่มพูดคุยกับเด็กๆเพื่อเตรียมความพร้อมให้พวกเขา


ภาพลักษณ์ภายนอกและการชื่นชมตัวเองเป็นสิ่งที่สะท้อนให้เห็นว่าเด็กๆมองตัวเค้าเองอย่างไร

คุณแม่ควรส่งเสริมกิจกรรมที่ใช้ทักษะทางกายภาพเพื่อสอนให้พวกเขาดูแลร่างกายให้แข็งแรง

เพราะสุขภาพเป็นสิ่งสำคัญและเราควรปล่อยให้เด็กๆได้ตัดสินใจในสิ่งที่พวกเขาชอบเพราะสิ่งนี้สามารถเพิ่มความมั่นใจในตัวเองของพวกเขาให้พร้อมสำหรับวัยแรกรุ่นอีกด้วย


เหนือสิ่งอื่นใดการช่วยเลือกสปอร์ตบราและบราตัวแรกให้ลูกสาวหรือที่เรียกกันว่าเฟิร์สบราหรือเสื้อกล้ามครึ่งตัว ไม่ใช่เรื่องที่ยุ่งยากหรือน่าอายอีกต่อไป ตรงกันข้ามอาจเป็นเรื่องที่สนุกที่จะได้ทำให้คุณแม่สนิทกับลูกๆมากขึ้น ไม่จำเป็นต้องรีบร้อนเราควรเริ่มให้คำปรึกษาตอนที่พวกเขาต้องการคำแนะนำและพร้อมแล้วสำหรับการเปลี่ยนแปลง


ในบางประเทศอย่างเช่นประเทศอเมริกามีผลิตภัณฑ์เสื้อชั้นในที่ขายกันในท้องตลาดสำหรับเด็กผู้หญิงอายุตั้งแต่ 6-8 ปี ซึ่งมันไม่จำเป็นเลยสำหรับเด็กวัยนี้ คุณแม่ควรรู้ว่าช่วงเวลาไหนเป็นช่วงที่เหมาะสมของเด็กผู้หญิงที่ต้องการความช่วยเหลือ ซึ่งแน่นอนว่าเป็นช่วงการเปลี่ยนแปลงก่อนเข้าสู่วัยรุ่นแต่สิ่งที่พวกเขาไม่ต้องการคือการที่พวกเขารู้สึกถูกบังคับให้เติบโตเร็วเกินไป

ถ้าลูกสาวของคุณอยู่ในช่วงอายุระหว่าง 8-14 ปี และพร้อมแล้วสำหรับการใส่เฟิร์สบราหรือสปอร์ตบรา

มี 4 อย่างที่คุณแม่ควรให้ความสำคัญ


1) เข้าใจกิจกรรม ไลฟ์สไตล์และความต้องการของเด็กๆ

จุดประสงค์ในการเริ่มต้นซื้อชุดชั้นในอาจเพื่อเพิ่มความมั่นใจให้เด็กและให้เขากล้าตัดสินใจในการแสดงออกถึงสไตล์ของตัวเองหรือเพื่อต้องการด้านการใช้งาน โดยการเลือกชุดชั้นในที่สวมใส่สบายรองรับการเคลื่อนไหวและปกปิด รวมถึงชุดชั้นในที่เข้ากันกับเสื้อผ้าที่เขาสวมใส่ การทำความเข้าใจไลฟ์สไตล์และกิจกรรมของเขาถือเป็นก้าวแรกในการเลือกประเภทของบราหรือสปอร์ตบราที่เหมาะสม สำหรับเด็กผู้หญิงส่วนใหญ่มีสิ่งที่ต้องคำนึงถึงเมื่อเด็กๆเริ่มมีอายุประมาณ 10-14 ปี หรือเด็กบางกลุ่มที่มีพัฒนาการที่เร็วกว่า เมื่ออายุ 8-10 ปี จำเป็นต้องมีการเลือกผลิตภัณฑ์ที่เหมาะสมซึ่งออกแบบมาสำหรับวัยนี้โดยเฉพาะ

กิจวัตรในชีวิตประจำวันที่สำคัญของเด็กผู้หญิงที่จะต้องพิจารณาเวลาสวมชุดชั้นในทั้งในเรื่องของเสื้อผ้าที่เขาสวมใส่แล้วช่วยให้รู้สึกสบาย ทั้งยังช่วยเรื่องการพยุงตัว และเพิ่มความยืดหยุ่น ได้แก่:


1. การไปโรงเรียนและสวมเครื่องแบบนักเรียน


2. กิจกรรมหลังเลิกเรียน โดยเฉพาะกิจกรรมทางกายภาพที่อาจต้องเสื้อผ้าที่มีการความทนทาน

ความยืดหยุ่นและไม่อับชื้น


3. กิจกรรมวันหยุดสุดสัปดาห์ที่เสื้อผ้าของเด็กๆอาจมีสไตล์ที่แตกต่างกันไป


4. ชุดชั้นในที่ทำให้รู้สึกสบายตัวเมื่อใช้เวลากับคนในครอบครัวและเพื่อนๆ


5. การเข้าร่วมงานเลี้ยงที่เขาอาจจะมีโอกาสได้แต่งตัวสวยๆ2) ประเภทเสื้อชั้นใน - เลือกประเภทเสื้อชั้นในที่เหมาะกับร่างกายที่เปลี่ยนไปของเด็กผู้หญิงวัยกำลังโต


บราเทรนนิ่งมีหลายรูปแบบให้เลือกแต่ไม่ต้องกังวลว่าจะแบบไหนเพราะนี่เป็นสิ่งที่น่าสนุกที่คุณและลูกสาวสามารถแชร์ข้อมูลร่วมกันได้!

เสื้อชั้นใน - จุดเริ่มต้นเพื่อความสบาย สำหรับเด็กผู้หญิงที่อายุน้อย เสื้อชั้นในเต็มตัวสามารถให้การปกปิดที่มองไม่เห็นภายใต้เสื้อผ้าได้ดี

Bralette - เสื้อชั้นในที่ดีจะปกปิดแต่ไม่ทำให้เธอหายใจไม่ออกและเหมาะกับการใช้งานในชีวิตประจำวันและกิจกรรมที่หลากหลาย เนื้อผ้าเป็นกุญแจสำคัญในการเลือกเสื้อชั้นในตัวแรกของเธอ ผ้าฝ้ายยืดพร้อมสายรัดแบบบางเป็นทางเลือกที่ดีในการเพิ่มความสบายสูงสุดสำหรับการใช้งานในชีวิตประจำวัน โดยเฉพาะอย่างยิ่งในที่ที่ไม่ต้องการการรองรับหรือการปกปิดที่หนาขึ้น

สปอร์ตบรา - หากลูกสาวตัวน้อยของคุณชอบเล่นกีฬาสปอร์ตบราที่ออกแบบมาสำหรับเด็กวัยกำลังโต กำลังย่างเข้าวัยรุ่นและวัยรุ่นโดยเฉพาะอาจเป็นทางเลือกที่ดี


ทำไมไม่ลองเลือกซื้อสปอร์ตบราสำหรับผู้ใหญ่ที่มีขนาดเล็กลงล่ะ?

สปอร์ตบราสำหรับผู้ใหญ่มีขนาดคัพที่ไม่พอดีกับร่างกายที่กำลังพัฒนา และไม่ช่วยรองรับส่วนที่จำเป็นอย่างหน้าอกที่กำลังเติบโต ความพอดีที่ไม่เหมาะสมนี้อาจนำไปสู่ปัญหาเรื่องความสบายและรูปลักษณ์ เพราะการออกแบบสปอร์ตบราสำหรับผู้ใหญ่ที่มีเนื้อผ้าที่กดทับและการเย็บที่หนากว่า แผ่นรอง

คัพหรือการขึ้นรูป ขอบเสื้อผู้หญิงตอนหน้าอกส่วนล่างหรือการออกแบบสายรัดที่ดูเป็นผู้ใหญ่ อาจดูไม่เหมาะสมสำหรับเด็กสาว สปอร์ตบราสำหรับผู้ใหญ่ได้รับการออกแบบสำหรับรองรับสรีระของผู้หญิงเติบโตเต็มที่รวมถึงการออกกำลังอย่างหนักในยิม เป็นต้น เพื่อสนับสนุนไลฟ์สไตล์ของลูกสาวคุณ สปอร์ตบราที่ออกแบบมาโดยเฉพาะสำหรับวัยก่อนวัยรุ่นและวัยรุ่นคือตัวเลือกที่ดีที่สุด คุณแม่ควรพิจารณาเนื้อผ้าที่ยืดหยุ่นพร้อมคุณสมบัติที่แห้งง่าย การปกปิดที่เพียงพอ และดีไซน์สดใส

https://www.smaxactive.com/tops


เสื้อชั้นในฟองน้ำ - เมื่อหน้าอกของเธอเริ่มพัฒนามากขึ้น เสื้อชั้นในฟองน้ำจะให้การปกปิดที่มากขึ้น เด็กจึงรู้สึกมั่นใจในทุกสถานการณ์ โปรดทราบว่าฟองนำ้ที่หนาและหนักหรือมีโครงอาจสร้างความรู้สึกอึดอัดเกินไปสำหรับร่างกายที่อ่อนวัยและกำลังเบ่งบานของเธอ เลือกเสื้อชั้นในฟองนำ้แบบบางพร้อมการเย็บแบบอ่อน วัสดุสองชั้นที่มีชั้นฟองนำ้บาง ๆ ครอบคลุมทั้งด้านหน้าอาจเพียงพอสำหรับเด็กผู้หญิงหลายคน

https://www.smaxactive.com/tops


3) ขนาด - การพอดีตัว


การซื้อเสื้อชั้นในให้เธอโดยที่สวมใส่ไม่พอดีตัวอาจเป็นความผิดพลาดครั้งใหญ่ โดยเฉพาะอย่างยิ่งหากเธอกำลังเติบโตอย่างรวดเร็วหรือต้องการการซัพพอร์ตมากกว่านี้ ทำไมไม่ไปช้อปปิ้งกับลูกสาวของคุณเพื่อหลีกเลี่ยงความผิดพลาด


ควรจะไปซื้อที่ไหนกันล่ะ? - ที่ไหนสักแห่งที่มีพนักงานบริการที่มีความรู้เกี่ยวกับการพัฒนาเด็กก่อนวัยรุ่นและวัยรุ่นสามารถช่วยให้คำแนะนำที่เหมาะสมได้ ปล่อยให้เธอลองสวมใส่ประเภทและขนาดต่างๆ รวมถึงสัมผัสถึงคุณภาพของผ้าและความยืดหยุ่น ความรู้สึกของสายรัดและคุณสมบัติที่ปรับได้ ลองเคลื่อนไหวสักเล็กน้อยเพื่อให้พอดีที่สุด คุณยังสามารถมองหาตัวบอกขนาดเพื่อให้ได้เสื้อชั้นในตัวแรกและเสื้อชั้นในสำหรับออกกำลังกายที่พอดีตัว

https://www.smaxactive.com/sizechart


4) สไตล์ - แสดงออกถึงบุคลิกและการตัดสินใจของเธอ


ไม่ใช่แค่เสื้อผ้าชั้นนอกที่เธอเลือกเท่านั้นที่สามารถแสดงออกถึงบุคลิก ความคิดสร้างสรรค์ และสไตล์ของเธอ ชุดชั้นในก็เป็นสิ่งที่พวกเขาสามารถเลือกได้ เสื้อชั้นในส่วนใหญ่ในตลาดได้รับการออกแบบสำหรับทัศนคติของผู้ปกครองมากกว่าที่เด็กผู้หญิงต้องการ ส่วนใหญ่เป็นสีขาวล้วนที่อำพรางตัวภายใต้ชุด "เรียบง่าย" ก็ไม่ได้หมายความว่าน่าเบื่อ คุณสามารถร่วมกันคิดว่าจะเลือกเสื้อผ้าที่เหมาะสมกับวัยได้อย่างไร คุณสามารถสนุกสนานไปกับรูปแบบและสไตล์ได้รับการออกแบบมาโดยเฉพาะสำหรับวัยรุ่นและวัยกำลังเข้าสู่วัยรุ่น สไตล์ “เรียบง่าย” แต่ยังคงซ่อนอยู่ภายใต้เครื่องแบบชุดนักเรียน รูปแบบที่มีสีสันหรือสร้างสรรค์มากขึ้นที่สามารถทำให้ตู้เสื้อผ้าของเธอน่าสนใจขึ้น ลองใส่กับเสื้อตัวโปรดหรือชุดกีฬาเพื่อดูว่าเสื้อชั้นในตัวแรกของเธอเข้ากับชุดอย่างไร คุณอาจจะแปลกใจกับสไตล์ที่เธอเลือกใส่


เยี่ยมชมร้านค้า SMAX Active ออนไลน์ได้ที่ :https://www.smaxactive.com/

หรือแวะเข้ามาชมที่ร้าน SMAX Active เพื่อทดลองสวมใส่หรือสัมผัสเนื้อผ้าได้ที่ : SMAX Active Co., Ltd.

4 views0 comments

Updated: Sep 20, 2022The 4-step guide to choosing the first bra for your daughter. Support her development with confidence and positive self-esteem.


Moms, is your little girl not so little anymore?

Between the age of 8-13 years, adolescence begins and her body starts to go through changes that mark the beginning of the long journey to become a woman. It’s time to engage with her to talk about all the changes to come, especially the physical changes she can expect.


Self-image and self-esteem are a reflection of how she sees herself. Guiding her to a healthy body image is a vital foundation that you can support. Promoting physical activities and letting her make decisions about her style are some of the ways you can put this guidance into action. This foundation can promote self-confidence and encourage resilience that will prepare her for puberty and the physical, social and emotional challenges that can come.


Among the milestones, helping her select her first bra, traditionally called a starter bra or a training bra, is one of the ways you can support her through this phase. It doesn’t have to be difficult or embarrassing. Quite the opposite, selecting a first bra can be something to look forward to and can be fun and rewarding.


There is no need to start too young, rather when your girl has a need and is ready. In some markets like the US, there is public criticism about products being marketed for girls as young as 6-8 years old. Clearly at that age, there is no physical or developmental need for a bra. Where attractive marketing seems to be a trend only, parents should think very seriously about age-appropriate choices and their impacts. Girls need support in their developmental stages but what they don’t need is to grow-up too fast. So at what age is there a need and for what product?


In many cases, and unless cultural dress norms cater otherwise, girls may need a first bra as young as 13-14 years old. This means a bra product that is designed as a trainer and can be properly fitted and adjusted. Alternatives include a bralette or activewear undergarment that provides coverage and comfort, where support is not yet the need. Except for rare cases of early puberty and accelerated physical development there is no training or starter need younger than this.


But what about the demands of a more active girl? In pre-teen and "tween" years from as young as 8-9 and up to 13-14, a performance undergarment can support girls who pursue sports and activities like dance or martial arts. In these case, comfort, especially in hot and humid climates, can enhances participation and enjoyment. This is particularly the case for girls participating in school teams, extra curricular activities (ECA) or clubs, where the demands of competing and quick uniform changes are the norm.


If your girl is a tween or young teen, and is ready, to try her first bra, there are 4 things that moms need to look for.


1) Purpose - Understand her activities, lifestyle and needs

The purpose may be to boost her confidence, to allow her to make decisions and express her style, or a functional need to provide her comfort, support and coverage to go with the clothes she wears. Understanding her lifestyles and activities is the first step to selecting the right type of training bra.


Essential occasions in her life to consider, both in terms of the clothes she wears and the needs she may have for comfort, support or flexibility, include:

  1. Going to school and attending classes in uniform

  2. After school activities, especially physical activities that may demand durability, flexibility and considerations like stay-dry

  3. Weekends activities when her casual clothes may vary in cut and style

  4. Being comfortable at home around family and friends

  5. Occasional events or social activities where she may have a chance to dress up but the other kids and parents are less familiar

Her preference for activities (outdoor, indoor, active, passive), her school uniform and rules dictate what types of starter bra will truly support her.2) Bra type - Select the bra type to fit her changing body

There are many styles of training bras to choose from but there is no need to stress about choice. This is the fun part where you and your daughter can do some research together.


Camisole top - A starting point to get comfortable. For younger girls, the full length camisole top can provide coverage that is not noticeable underneath clothes.


Bralette - A good training bralette will provide coverage but not suffocate her body and is fit for everyday use and a wide range of activities. The fabric is key to choosing her first bralette. Stretchy cotton with thin straps can be a great choice to maximize comfort for everyday use, especially where thicker coverage or support are not yet needed.

https://www.smaxactive.com/search-results?q=Pipelines&type=products


Sports bra - If your girl loves sports, a a garment designed specifically for pre-teens or tweens can be a great choice. But why not simply shop the smaller sizes of adult sports bras? The answer is simple but important: Adult sports bras have cup sizes that are unlikely to fit developing bodies, nor give the specific support necessary for budding breasts. A poor fit means poor comfort and and issues with appearance. The designs of adult sports bras, with heavier compression fabrics and stitching, possible cup pads or moulding, lower necklines or mature strap designs, may also simply look wrong for a young girl. They are designed for the heavier demands of active women, including intense gym work-outs, for example. To support your daughter’s active lifestyle, a good sport bra designed specifically for young teens is the best option. Consider flexible fabric with stay-dry features, enough coverage and have some fun with the designs. https://www.smaxactive.com/tops


Padded bra - once her breasts start to develop further, padded bras provide more coverage so she can feel confident in all situations. Be aware, structured padding may feel too stifling. Choose a light padded bra with soft stitching as a starter. Double layer material with a thin foam layer through the whole front coverage, may be enough for many girls.

https://www.smaxactive.com/tops3) Size - Getting the right fit

Buying her a bra without proper fitting may be a big mistake, especially if she is developing quickly or has greater need for support. Why not go shopping together with your daughter to avoid the mistake - and enjoy the bonding (and shopping) time!

Consider where to go - somewhere that caters for developing pre-teens and teens with knowledgeable service staff that can also help with a fitting. Let her try on the different types and sizes including getting a feel for the fabric quality and stretch, the feel of straps and any adjustable features. Try a few movements to get the best fit. You can also look for size-guides to get the perfect fit training bras.

https://www.smaxactive.com/sizechart4) Style - Expressing her personality and making her choices

It is not only the outer wear she chooses that can express her personality, her creativity and her developing style. Like it or not, she is not a small kid anymore who doesn't think twice about wearing what she is given. Choosing, or participating in choosing a bra, is a personal choice she can make. Many bras on the market limit choice - plain white that camouflage under outfits. That serves a functional purpose and appeals to parent sensibilities - after all, parents are responsible. But it's unlikely you think of your daughter as plain and it is unlikely she doesn't care for choice. Why not explore together how to select a product that is age-appropriate but a personal choice nonetheless? You can have fun with patterns and styles knowing that the coverage and the cut are designed specifically for her age. Variations on “plain” that have some style but still work under school uniforms, are an easy step. More colorful or creative patterns that can compliment her weekend wardrobe - colors under colors, dark under dark, white under white, straps that hide or that add some style under tees or activewear tops, are choices you can explore.


Try them on with her favorite tops or sports outfits to see how her first bras fit as an outfit. You may be surprised with her thoughtful sense of style and the choices she makes. Or you may just provide some gentle style guidance - and isn't that what being a mother to your daughter is all about?For ideas on this topic, visit SMAX Active store online at : https://www.smaxactive.com/

Or visit the SMAX Active outlet to try on girls sports bras and bralettes at : SMAX Active Co., Ltd.12 views0 comments

Updated: Oct 20, 2021

Raising children, especially pre-teens or teenagers? Most parents find the challenges as many as the rewards. Finding ways to boost kids’ confidence, especially at key points of physical and social development, is great way for parents to be their best. Confidence can help kids succeed at school and in their social lives. It can also help them avoid the pitfalls of low self-esteem, which can cause problems later in life. The psychology of parenting is complex and the methods to boost confidence are many. The good news is that there are easy actions you can make to help your child feel good about themselves. These five tips take a little effort but are simple to implement and can reap benefits that will last into adulthood.
1) Support Activity

A play per day. When your child gets home from school, have them do some physical activity—go for a walk or play outside. Make fitness part of their day and it will become second nature over time. Talk about your own fitness activity to lead by example – but careful not to boast and make sure they can relate. Plan an activity together on a regular basis, such as the weekend ahead. Provide them with activewear to feel more confident when they’re moving. Habit, dialogue and support are the key. Simple plans with modest time - but making it part of life.


2) Let Them Play Alone

Team sports are great for learning to play a role and winning or losing together. Did you know, kids who also spend time playing alone often develop higher levels of confidence? This is especially the case when that play involves honing a skill, besting themselves or solving a problem. According to one study, kids who enjoy playing on their own tend to have more self-confidence, are less shy, and are better able to express themselves. If you want your kid’s confidence level to soar, allow them time each day for independent playtime.


3) Give Them Their Space

Raising a kid who is confident and social starts with talking about their feelings with them. It can be as simple as asking, “How do you feel about that?”. Explaining your feelings and actions when things don’t go so well can also help this dialogue, as long as you don’t dominate the conversation. This engagement shows your child that you value their thoughts and opinions, which helps build self-esteem. Plus, doing so encourages them to communicate with others in meaningful ways. It helps them know what they want because they’ve had the chance to express themselves based on feelings, in a positive connection with you.


4) Talk It Out

Sometimes kids’ feelings and emotions can get so overwhelming that they have tantrums. As they grow up, these may become rants, storming off or withdrawing. This is not only stressful for parents, but also extremely difficult for kids who don’t know how to deal with their emotions. Encourage your children by talking about their feelings frequently. Let them know that whatever is bothering them can be worked through, even if you do not understand what it is. Finding solutions can play a role but generally the communication itself, the empathy and the support are most effective.


5) Let Them Make Choices

Growing up in large part is understanding and learning to deal with embarrassment. When it comes to developing their own style for example, it is important for kids to venture personal choices and feel good about these choices. With clothes for example, how often does a young teen say, “How do I look in this?”. The answer is not often because in this case, they are not looking for your positive affirmation, although any criticism could be harmful. Inevitably with pre-teens and younger teens, you will be with them when they are making choices. Or you will consult with them, before being the one to purchase for them. Spend time with your children here — let them pick what they want so they can look and feel their best in their own eyes first. Browsing online in the comfort of home can be a convenient way. If your kid needs activewear for example, they may respond better seeing it at a website or social media. That way, they can browse on a device that they are comfortable and interact with you about a choice when ready. It can also help them be aware about price in a more discrete way. For some kids, this takes the anxiety out of those sometimes-public conversations with parents in department stores.


#BKKKIDS #BANGKOKKIDS #INTERNATIONALSCHOOLSINBANGKOK #ACTIVEWEARFORKIDS #KIDSACTIVEWEAR #THAIKIDS

10 views0 comments
bottom of page